Pardál světlé výčepní

10.09.2015 22:22

 

 Na tenhle test jsem se osobně těšil, basička pardála přistála v redakci na stole za cenu, která snad musela být dotovaná EU, protože lahváč za 5 kč čistého, to se jentak nevidí. Ani nevím kde přesně ho pIvo Rád schrastil, ale přítáhl toho dvě basy, jednu jsem znárodnil a dobrovolně se přihlásil k tomuhle testu, protože jestli nám tak trochu v Budvaru nemažou med kolem huby, tohle pivo upravili podle požadavků zákazníků.

 Tak tedy vejdi a neuškoď, ty starej pardále, řekl jsem si a s vervou jakou mají snad jen politici při předávání krabic vína jsem lačně otevřel první kuželku. Přemýšlel jsem, jak má chutnat ideální pivko, ale je vůbec možné to takhle zobecnit? Není, protože když jsem se napil, přišlo mi fajn, ale můj "spolupíč" prohlásil cosi o stokách budějovických a patocích jež z nich vytékají. To jako že vařej šunt.. opakoval jsem jeho myšlenku. "No jasně", povídá, "vždyť se na to podívej, gambáč už musí měnit značku aby ho lidi pili. A v budvaru museli před časem udělat něco podobnýho, když jim lidi to pivo hanili, jako že je po něm bolí hlava, šílená vopice a ták. Neříkej mi, že upraví pivo podle toho, kdo jim tam co pošle za žvásty, to jim nežeru." Prohlásil a dodal: "Přijde mi to jak naředěná dvanáctka. nebuď naivní.." Moudrost z něho doslova prýštila, občas i dýmila, když v koutku žužlal startku a zapalovačem přitom otevíral další pivo. Jemně při tom mhouřil oko, jak ho štípal kouř.

 Zkusili jsme tedy nalít půllitr pivka, co na to pěna. Možná by nám k tomu něco řekla, kdyby tam nějaká byla aspoň pár vteřin. Barvu jsme okem znalců zhodnotili jako standardní odstín pivní barvy. Zkoušeli jsme ještě mnohokrát přemlouvat pěnu aby se objevila, avšak marně. Co se však dostavilo záhy, byla nachmelenost. Povím Vám, že pardál není žádné neviňátko, pár kousků dokáže pozlobit. Ovšem borci s játry z oceli ti jen tak zbraně nesloží, a tak jsme pokračovali seč nám síly stačily a měchýře fungovaly. Zvláštní bylo, že ani u jednoho testujícího subjektu se neobjevil takzvaný čím-víc-tím-víc syndrom (v lékařských knihách se o něm hovoří jako o multialkoholové omnipotenci) - zjednodušeně řečeno páté pivo je lepší než čtvrté atp. Na druhou stranu druhý den mi po pardálovi nebylo špatně, čoz se počítá :)

 

V souhrnu je pardál chuťově dobré pivo, ale mouchy to ještě má = 5b. ze 7.   Doriel