Konrad 12°
Konrád, kurňa Konrád. Podještědské pivo z Vratislavic nad Nisou. Původní název piva byl Vratislav a to bylo (možná ještě je) pro část libereckých pivařů nespolknutelný problém. Jelikož po zakoupení pivovaru pražákama se přejmenoval pivovar i pivo na Konrád a hned byl oheň na zátce. Spousta skalních příznivců piva Vratislav už ke Konrádu ani svůj pohled nenasměrovalo,že prej je to hnus,nebo že se to nedá chlemtat, natož pít a tak dále. Mě to ale neva a i přes to,že jsem pivo Vratislav měl točené a i lahvové, nebudu Konráda zavrhovat a proto jsem otestoval 0,5l Konrád - světlý ležák - dvanáctku s voltáží 5,2% za 9,90 Kč a to je kurňa dobrý! V půllitru se vznášela krásná, hustá bílá pěna na tmavě zrzavém pivním moku. No prostě radost se na to jen koukat. Po třetím už mě ale vzhled absolutně nezajímá, chuť je sytá, skoro jako když si kousnete do uzeného bůčku a přikusujete smažený vepřový řízek. Jak dozajista chápete,nejde o chuť masa, ale o to, že chuť tohoto piva je opravdu sytá. Sice je na můj pivní vkus dosti hořké,ale dobře pitelné. Po vypití osmi lahvourů během pár hodin, jsem kromě mírné ztráty stability a dřevnatění jazyku nezaregistroval vážnější nežádoucí účinky a to jak po pozření, tak i druhý den po probuzení. Nedoporučuji požívat ve větším množství například při štípání dřeva, jelikož nástup alkoholového opojení přistupuje mílovými kroky a předpokládám, že mít zaseklou štípací fiskárku v holení kosti není zrovna velká zábava pro pobavení pracovního kolektivu.
Pivko je to obstojné a tak dávám 6/7.
Konzumoval: Chladil