20.02.2016 09:33

Jako nepříliš znalý fotbalový fanoušek se mě pod pusu dostalo pivo, které nese název Hradecký Votrok 11%. S fotbalovou etiketou je jasné kam pivovar z Havlíčkova Brodu míří. Je docela možné, že fanklub Votroků nic jiného ani nemůže pít a jde pravděpodobně o před zápasovou povinnost. S obsahem veselosti 4,8% patří do průměru českých ležáků a tak se bez rozmýšlení pouštím do testu. Pár prvních loků mě nenechává v klidu. Pivo není až tak lahodné a zanechává zvláštní myší ocásek, který mě odrazuje od dalšího nedočkavého popíjení. Po prvním kousku je jasné, že už jde jen o povinnost vypít co zmůžu......
U druhého lahvoně nudou brouzdám po netu a hle.... konečně něco alespoň oku lahodného a povzbudivého z kraje Hradeckého Votroka. Miss (klikni a jukni) místních fanoušků čutálistů, kteří již dávno nehrají pod lízátky ligový fotbal a která i snad napomůže zvýraznit prožitek z Hradeckého Votroka 11%. Bohužel ani ta mě nerozdráždí natolik, abych se vzchopil a dal s chutí další kus. Už mě začíná být i jasné proč se v Hradci hraje pouze FNL. Tohle pivko vysává z hráčů život, chuť běhat i někam jinam než na hajzlík je nulová..
Když už se u mne v pupíku začínají převalovat čtyřčata a u normálního pivka si teprve začínám s chutí užívat, tak u Votroka se dostavuje pouze bolest hlavy a totální nechuť lokat dál. Samo, alkohol dělá to co má, ale chuť tu prostě není a spíš začnu vyplňovat přihlášku na proti alkoholní léčbu. Nebo ještě lépe, budu pořádát přednášky a odvykací kůry pro těžce závislé, kde mě bude dělat Votrok zdatného pomocníka. Je i dost pravděpodobné, že kdyby byl Hradecký Votrok prvním pivem v mém životě, tak tu dnes haním nějaký výborný recept od Ládi Hrušky.
Votrok stojí za 2,5 bodíku ze 7
Test si neužil lamuudy
PS: Lepší než pivo Hradecký Votrok 11%, je žvanec s názvem Hradecký Votroci
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na plátky nakrájenou vařenou uzenou krkovičku a nakrájené vařené brambory, osolíme, vše osmahneme. Potom přidáme překrájené propláchnuté zelí, na pánvi rozehřejeme tuk, vlijeme osolená rozšlehaná vejce - 2 na porci, usmažíme omeletu, do jejího středu navršíme směs masa, brambor a zelí a vše dáme zapéct do trouby. Ozdobíme křenem a okurkou...